Delia Botea – salvator câini

FB_IMG_14621728720321. Spune-ne te rog despre tine pe scurt, cum te definești.
Răspuns : O activista care vrea sa schimbe lumea in bine. Sunt vegetariana pt ca iubesc animalele si nu sunt ipocrita ca sa aleg ce animale imi plac si pe care le mananc. Cred in egalitate intre sexe, oameni si cred ca scopul nostru in viata nu e doar de a exista ci de a produce o schimbare in bine in jurul nostru ajutand pe cei care nu se pot ajuta singuri.

2. De când pasiunea de a salva câinii comunitari ?
Răspuns : Iti vine sau nu sa crezi dar pana acum 4 ani imi era frică de caini in general. Nu conta marimea sau daca era agresiv sau nu, pur si simplu credeam ca orice caine vrea sa ma omoare si eram un disperată de frica atunci cand era un caine in preajma. Am avut un moment de depasire de frica atunci cand mi-am luat un labrador puiuț si am realizat ca frica mea de caini era nefondata si ca dintii lor nu sunt asa periculosi cum imi imaginam. Cand a murit am jurat ca in numele lui voi schimba ceva si ca voi ajuta pe altii sa nu mai sufere.

3. Când și cum ai ales vegetarianismul?
Răspuns : Sunt vegetariana de la 16ani. Am facut o toxi infectie alimentara de la carne si dupa un regim impus de medic am vazut ca exista viata dupa carne si am decis sa nu mai mananc. Acum dupa atata timp pot spune ca a fost una din cele mai bune decizii ale vieții mele. Dupa ce te lasi de carne de tot, realizezi ca esti mai unit cu natura si cu animalele si simti într-adevăr ca exista mai multe similitudini intre noi si animale. Cei care ii mănâncă nu isi pot lărgi sfera de înțelegere si constientizare. Cum poti sa te gandesti la viata unui miel cand tocmai il ai in stomac?

4. Cum ți-ar plăcea să fie oamenii ?
Răspuns : Vegerarieni, voluntari si in general mai ambitiosi si mai putin comozi.

5. Cum arată o zi „obișnuită” din viața ta ?
Răspuns : Dimineață energică, sport si mic dejun, muncă pt job si apoi muncă pt câini: dat de mancare, curat, facut tratamente. Daca sunt urgente ele trec pe primul loc inainte de toate. Sunt conectata pe fb si in mediul online non stop ca sa nu pierd ocazia sa vorbesc cu cineva care ar putea adopta.

6. Ce înseamnă pentru tine iubirea ?
Răspuns : Iubirea inseamna echilibru si fara echilibru nu face nimic trainic. Din iubire se nasc cele mai frumoase creații.

7. Dar dragostea ?
Răspuns : Dragostea te incearca de multe ori in viata si de multe ori ai senzația ca ai înțeles-o si ca o si împărtășești. Dragostea adevărată se simte dintotdeauna si pt totdeauna.

8. Cum reușești să înfrunți moartea câte unui animăluț drag ?
Răspuns : Sunt momente si momente. Momente cand spun ca asa a fost sa fie si momente cand ma apuca disperarea si mi se cutremura sufletul. Moartea nu e niciodata ușoară dar am invatat sa fac tot ce imi sta in putință ca sa il salvez și sa ma impac cu gândul ca de multe ori trebuie sa renunț la ei ca sa isi gaseasca pacea si liniștea. Am învățat sa ii pun pe ei pe primul loc si sentimentele mele pe al doilea.

9. Cum îi ajutăm pe ceilalți să devină mai buni, mai iubitori ?
Răspuns : Prin propriul exemplu si prin actiuni de voluntariat. Daca o sg persoana face voluntariat o data va mai face pt ca nu e nevoie de mai mult sa vezi ca in urma volunariatului facut de tine se schimba ceva.
Eu cred ca din educatie trebuie schimbate mentalitatile si cred ca scoala este locul de unde trebuie sa inceapa totul.

10. Cum crezi sau îți imaginezi că va arăta viitorul ?
Răspuns : Viitorul meu arata simplu : cainii mei fericiți alaturi de mine.

– Iar cel general, al lumii ?
Răspuns : Mai tehnologizat, mai ecologic, mai civilizat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *