Despre Timp

#Timpul.

Din punct de vedere social, e o convenție.
Din punct de vedere economic, o resursă.
Din punct de vedere filosofic, e o iluzie.
Din punct de vedere psihologic, o relativitate.

Neputând concepe infinitul şi eternitatea, oamenii au simțit nevoia fragmentării acestora, în unități mai mici, pe măsura lor, dându-le diverse nume.

S-a încercat şi o justificare ştiințifică, pornind de la premisele evidenței naturale sau cosmice, apoi de la cele atomice, aşa încât aflăm că o secundă este

„durata a 9 192 631 770 de perioade ale radiației ce corespunde tranziției dintre cele două niveluri hiperfine ale stării fundamentale ale atomului de cesiu 133 în repaus la temperatura de 0 K.”

Acum e clar pentru toată lumea din ce este format timpul, nu ? 😉

Ok şi totuşi…timpul este un recipient pentru conținutul care este viața.

Şi cum „Viața înseamnă mişcare”, adică acțiune, înțelegem valoarea acesteia prin nivelul de importanță a întreprinderilor noastre.

Atunci când ne ocupăm de creşterea calității vieții, factorul timp este nesemnificativ, deoarece ne-ar limita posibilitățile la matematica intervalelor sale, arbitrar stabilite de către societate.

Şi totuşi, nu ne putem descotorosi de timp, pentru a ființa în Eternitate, din motive sociale – suntem obligați să ne raportăm mereu la ceilalți indivizi.

În ultimii ani, probabil ca o alternativă la „sistemul” actual, capitalist-oligarhic, bazat pe consum şi economie, creşte interesul oamenilor pentru stilul de viață „out-of-grid”, bazat mai mult pe nevoi umane decât pe dorințe lacome, pe respect pentru natură decât pentru consumarea acesteia în exces, pe echilibru cu sine, cu lumea, cu Viața.

Să fie această perspectivă mai apropiată de Realitate ?

Pentru indivizii pregătiți să renunțe la iluziile – de regulă comerciale – ale societății, la mentalitățile care pun stăpânire pe soarta lor, la filosofiile aberante care contravin bunăstării şi evoluției lor, desigur că este o soluție.

Atâta vreme cât se păstrează elementele de confort.

Pentru majoritatea, „timpul zboară”.
Pentru cei care se eliberează, EI sunt cei ce „zboară” etern prin infinit.. în călătoria numită Viață.

?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *