Tehnologie vs relații (de cuplu)

ESTE TEHNOLOGIA VINOVATĂ
PENTRU SLABA CALITATE A RELAȚIILOR INTER-UMANE ?

Am văzut inclusiv în seara asta la ştirile de la PROTV despre #tehnologia care cică dăunează cuplurilor, şi în general relațiilor inter-umane.

Tehnologia este un #instrument menit să ne faciliteze viața sub toate aspectele. Deci în sine, e neutră. În funcție de cum este folosită, efectele sunt pozitive respectiv negative.

În relații, problema este alta, şi constă într-un #mix de superficialitate, ignoranță, jocuri politice (de putere), interese mutuale (pragmatismul aplicat în sens egoist), comunicare înțeleasă & aplicată în sens greşit (fiind redusă la vorbe, iar vorbele, la conversație de stradă), dezorientare generală (lipsa unei strategii de perspectivă, şi în general a pozitivismului), ş.a.m.d..

Partenerul care stă (aproape) mereu cu telefonul în mână, în general pe internet, mai ales aici, pe Facebook, o face în încercarea (subconştientă) de a #compensa, prin iluziile oferite de Virtual, nevoile pe care le resimte în Real. Recent s-a observat, din păcate, că indivizii încep să confunde cele două lumi paralele, suprapuse.

Dependentul de tehnologie are falsa impresie de #control. De fapt el chiar controlează – dar nu mai mult, şi nimic altceva înafară de butoanele şi tastatura calculatorului sau telefonului. Însă nu are controlul asupra propriei sale vieți, este un prizonier al viselor.

Dincolo de teoriile #conspiraționiste, conform cărora Oculta Globală poartă de zeci de ani un „război invizibil” cu scopul câştigării definitive a sufletului omenesc, pentru a-i servi mai bine interesele, pentru a-şi asigura puterea absolută, (ceea ce este în mare parte adevărat, demonstrabil prin acțiunile şi efectele acestora ale „stăpânilor nevăzuți”), fiecare individ are #responsabilitatea de a deveni conştient de ceea ce îl priveşte, în mod direct cât şi indirect, şi prin urmare, dreptul de a se dezvolta şi a evolua ca ființă umană şi spirit luminat.

Nimeni nu te poate obliga să nu citeşti cărți bune, pline de cunoștințe esențiale, nimeni nu te obligă să te interesezi de bârfe şi alte fleacuri, #alegerea îți aparține pentru locul în care te afli, ceea ce faci, cu cine şi cum.

Revenind la subiect, tehnologia vs relațiile (de cuplu), fiecare parte, fiecare persoană este sau trebuie să fie responsabilă şi #conştientă atât de sine, cât şi de celălalt.

Deîndată ce începem să ne privim în adevărata natură – de Spirite călătoare îmbrăcate cu un trup (aşa-zis) material, se deschid infinite #oportunități spre o conviețuire fericită, luminoasă, pozitivă.

Dacă ai probleme, cel mai bine este să te #deschizi. Evident, spre cei în care ai încredere, de preferință spre specialişti bine – intenționați.
„Deschiderea este cheia transformărilor.” (CITADELA).

A #evada în Imaginar este sinonim cu a închide ochii în fața problemelor, a te aşeza în genunchi în fața călăului, şi a aştepta sabia care să-ți despartă capul de restul trupului – o atitudine şi o abordare fataliste, sinucigaşe.
Ca să parafrazez pe cineva, Virtualul „este ca şi cum ai mânca un prânz în vis.”

Experiențele profund umane se desfășoară exclusiv în lumea reală, obiectivă.
_________________________________
3DS ▲

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *