O ocazie specială

Prietenul meu deschise sertarul dulapului soției sale și scoase un mic pachet învelit în mătase.

– Acesta – spuse el – nu este un simplu pachet, este o piesă de lenjerie. Desfăcu pachetul și privi atent mătasea și dantela. L-am cumpărat când am fost pentru prima dată cu ea la New York, acum vreo 8 sau 9 ani, dar nu l-a folosit niciodată. Voia să-l păstreze pentru o ocazie specială. Ei bine, cred că acum e momentul potrivit. Se apropie de pat și puse pachetul alături de celelalte lucruri ce trebuia sa le trimită la pompele funebre. Soția lui tocmai murise. Întorcându-se spre mine îmi spuse:

să nu pastrezi nimic pentru o ocazie specială. Fiecare zi pe care o trăiești este o ocazie specială.

Mă gândesc mereu la cuvintele lui care mi-au schimbat viața.

Astăzi citesc mai mult ca înainte și fac mai puține treburi prin casă. Mă așez pe terasă si admir peisajul fără să mă sinchisesc de buruienile din grădină. Îmi petrec mai mult timp cu familia și cu prietenii și mai puțin cu lucrul.

Am înțeles că viața este un ansamblu de experiențe valoroase. De acum nu mai păstrez nimic. Dacă am chef, folosesc paharele de cristal în fiecare zi sau îmi pun haina nouă ca să ma duc la cumpărături. Nu mai păstrez cel mai bun parfum doar pentru sărbători ci îl folosesc de câte ori am chef. Expresiile de felul „într-o zi…” sau „într-una din zilele astea…”, le-am scos din vocabularul meu. Dacă anumite lucruri merită, atunci vreau să le văd, să le ascult și să le fac acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *